Tävlingsprogram pimpel 2013

Lakepimpel på Åsunden.

2013-01-31

Läs mer här

Ismete efter storgösen

2013-01-28

Ett reportage om ismete efter Järnlundens stora gösar, läs mer här

Kula på Ämmern

2013-01-27

Det var en liten tapper skara på endast 7 personer som var sugna på att tävla idag. Vi som var med hade i varje fall ganska skojigt fiske, även om abborrarna var väldigt små. En och annan bonusfisk kunde man få. Ola Wallman drog upp dagens i särklass största på hela 1120g. Mot slutet kunde man få bra med fisk riktigt grunt.

Vinnare blev Kent Adell på 8740 g, resultatlista här.

Snart dags för KM i pimpel

2013-01-24

Läs mer här

Jokernappet

2013-01-20

Rengen bjöd som vanligt på bra fiske, det krävdes 13,8 kg för att vinna i herrklassen. Jag hoppade över dagens tävling, men jag konstaterar att Rimforsa FK:s fiskare skötte sig bra. Jan-Åke Karlsson blev tvåa i herrklassen, vi hade 4 st. bland de 10 första och 9 st RFK:are upp till 18:e plats i herrklassen. Christer Frisk 2:a i Äldre veteran, Rose- Marie Frisk vann äldre damveteran och Åsa Johansson vann damsenior,Bra jobbat! Ett plus till Marcus Karlsson också som tog sin hittills högsta vikt på tävling (8,3 kg) och kom på en hedrande 15:plats i herrklassen, fast han igentligen har 2 år kvar i juniorklassen. // Per Karlsson

resultalista

Pimpeltävling på Åsunden lördag 19/1

2013-01-19

Läs mer här

Bistert på morgonen, - 22 grader vid start

Här snackar vi pimpelfiske

2013-01-13

Var går gränsen för hur många kilo abborre man kan dra upp på 4 timmar?

Läs mer här

Månadens bild

2013-01-13

Nu är dags att ta med kameran ut på fisketurerna igen. Vi återupptar månadens bild i år. Ett presentkort på 100kr att handla för på Hultins Sportfiske står på spel varje månad. För att delta ska man vara medlem i Rimforsa FK och bilden ska vara tagen i aktuell månad. Under fliken månadens bild kan bilder laddas upp, fungerar också från smartphones, alternativt så kan bilder mejlas till info@rimforsafk.se eller läggas upp på vår facebooksida. Berätta lite om fångsten också. Efter varje månad kommer omröstning om bästa bild att ske på hemsidan.

Första bidraget kommer från Hasse Karlsson, som har varit på Åländern och letat efter lunsabborrarna, några fina abborrar blev det också.

 

Stora vikter på Järnlunden

2013-01-12

Det var ett varierande fiske på Järnlunden idag. Efter att ha provat fisket på Åsunden ett par gånger så var jag rätt säker på att det skulle bli svårt att fiska grunt. Jag började som vanligt utanför Tallön, det fanns abborre där det brukar finnas, men de var förskräckligt små. 10 grammare och t.o.m. en del som knappt vägde mer en 5 gram. Efter två timmar gick jag lite längre ut på flaket och då blev det helt plötsligt annat fiske, ett par längre serier på 60-80 gramsborrar blandade med ett gäng på mellan 1- 3 hg. Då fyller det på bra i lådan. Efter ett tag blev det rätt trångt där fisken var och sedan gick det bara att få lite ströfisk, men vikten var fortfarande fin. Erik Karlsson lyckades ta flera abborrar över kilot med en topp på 1,3 kg. Vid Tofta Skär fanns det mycket fisk också och där satt dagens vinnare Stefan Holst som hade över 14 kg, imponerande!

// Per Karlsson

Resultatlista

Tävling på Järnlunden den 12/1

2013-01-08

Firrens tävling på Järnlunden som var planerad till föregående helg blev inställd pga osäker is. Nu har dock isläget stabiliserat sig och Firren kommer att ha tävlingen på Järnlunden nu på lördag istället. Firren hälsar alla välkomna till Eda på lördag den 12 januari, tävlingstid 10.00-14.00. Roligt att tävlingssäsongen äntligen kommer igång, helgen efter blir det en kanonhelg med vår tävling på Åsunden på lördagen och sedan Jokernappet på söndagen. Det ryktas om att en hel del duktiga fiskare från andra distrikt kommer och tävlar med oss helgen 19-20/1, så det är hög tid att göra iordning pimpelgrejorna om ni inte gjort det ännu. 

Vätternfiske

2013-01-06

Idag var Hasse och jag och provade lyckan på Vätterns vidder. Det var ganska många båtar som la i vid rampen vid Hästholmen, så lite hjälp hade man av vart de andra tog vägen. Vi lyckades inte lura någon Lax, men tre rödingar över godkänt mått fick vi. Den största vägde runt 2 kg.

// Per Karlsson