Nya regler för Åsunden

2014-01-07

Åsundens fiskvårdsområde har infört nya regler fr.o.m. 2014-01-01. Vi har fått en information skickad till oss som du kan läsa här.

Jag misstänker att det kan komma en del frågor när ni läst infomationen, därför ska jag försöka reda ut en del på en gång.

Personer som vill trollingfiska ska lösa personligt fiskekort dagkort eller årskort och desssutom ett trollingkort för båten. T.ex. om tre personer trollingfiskar i en båt, så ska alla tre ha ett personligt kort och sedan ska ett trollingkort för båten lösas. Dagkort blir i detta fall 100+100+100+250= 550 kr. Årskort blir 500+500+500+750=2250 kr.

Med max två fiskar menas efter vad jag har förstått gädda och/eller gös, för övriga arter finns ingen begränsning.

För att krångla till det hela lite så har Rimforsa FK ett eget avtal som gäller sportfiske för alla medlemmar på den på norra och mellersta Åsunden (Rimforsa- Råsebro). Detta avtal är inte ändrat och i detta avtal ingår trollingfiske med max 4 spön/ båt, samma regler som tidigare. Medlemmar som vill fiska på södra Åsunden kan lösa till årskort för 350 kr som tidigare, men om man även vill trollingfiska på den södra delen ska man också lösa trollingkortet.

Detta är min tolkning av de nya reglerna.

// Per Karlsson

Lyckat fiske och en lyckad bild från 26/4 2013, på en helt spegelblank sjö. Den gösen borde lämnat en hel del rom och

hon är välkommen tillbaka till min båt denna vår.